Порівняння:
Reinke та CropX дебютують з поворотним датчиком для використання води.

 

 

 

Зі зростанням попиту на зрошувальну воду потреба в точності зрошення стає все більш нагальною. Компанія CropX Technologies оголосила про запуск нового продукту у партнерстві з компанією Reinke Irrigation для вдосконалення управління водними ресурсами для фермерів за допомогою вимірювань випаровування (ET) на конкретних полях для використання води сільськогосподарськими культурами.

Reinke Direct ET by CropX - це інновація, яка забезпечує доступні вимірювання фактичного випаровування (ETa) за допомогою датчика, встановленого на центрально-поворотній зрошувальній системі Reinke, і доступна виключно через компанію Reinke.

Значення ET вказують на загальну кількість води, використаної рослинами та випаруваної з ґрунту. Direct ET пропонує виміряні, специфічні для поля значення без необхідності будь-яких додаткових розрахунків.

"Без таких датчиків рішення фермерів більш схильні до впливу узагальнених даних, припущень і менш точних методів. Передова сенсорна технологія CropX забезпечує зворотній зв'язок у режимі реального часу та точність на рівні поля", - говорить Джон Гейтс, директор з доходів CropX.

Ці дані пропонують фермерам практичне рішення для більш точного управління водними ресурсами.

"Пристрій розміщується над рослинами в центральній точці зрошувальної системи і використовує технологію відновлення поверхні, яка була розроблена в Каліфорнійському університеті в Девісі і вимірює кількість водяної пари, що відноситься вітром з посівів", - пояснює Гейтс.

Вимірюючи кількість води, яку використовують сільськогосподарські культури, Direct ET дає фермерам щоденну інформацію про потреби їхніх полів у воді. "Така точність дозволяє фермерам вносити воду тільки в міру необхідності, безпосередньо відповідаючи потребам рослин", - говорить Гейтс. Ця інновація спрямована на просування водоефективних практик і підтримку сталого землеробства за допомогою пристрою, який легко встановлювати і обслуговувати, і який не потребує демонтажу в кінці сезону.

На додаток до Direct ET, CropX також випускає датчик Actual ET - пристрій, який можна встановити на будь-якому полі для вимірювання фактичного випаровування. У поєднанні з ґрунтовим датчиком CropX та частиною агрономічної системи управління фермою CropX, фермери матимуть доступ до найточнішого огляду використання води рослинами та доступності ґрунтової води. Технологія вимірювання ET була розроблена компанією Tule Technologies, яка була придбана CropX в січні 2023 року.